Integritetspolicy

Integritetspolicy.

Hur behandlar vi din personliga information?

När du handlar från en webbutik eller registrerar dig för ett nyhetsbrev så lämnar du ifrån dig information om dig själv. Var du bor, vilken e-postadress du har och vad du handlar. Vissa av våra kunder undrar vad vi gör med informationen och här beskriver vi lite mer formellt hur vi arbetar med information.

Grunden i allt vi gör är att behandla våra kunder som vi själva vill bli behandlade, alltid. Det gäller även när det kommer till information.

Vi säljer aldrig någon data till tredjepart eller skickar reklam utan ert medgivande.

I samband med registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet i syfte för att fullfölja och tillhandahålla den service som behövs för att hantera ditt köp och följa upp det. Enligt dataskyddsförordningen (GDPR) har du rätt att få den information som vi har registrerat på dig och du kan även begära att bli borttagen ur vårt dataregister. Kontakta oss i så fall på info@seriemagasinet.se. Vi försäkrar även att vi inte kommer sälja eller överlåta några personuppgifter. Notera att enligt lag är vi tvungen att spara fakturor och information relaterad till dessa i 7 år.

Vem är personuppgiftsansvarig?

Seriemagasinet, med org. nr 791220-6211 och postadress Uddeholmsvägen 5, 684 31 Munkfors (i denna policy kallat ”Seriemagasinet”) är ansvarig för behandlingen av dina personuppgifter vid kontakt med Seriemagasinet, såsom besök i vår webbutik eller serviceärenden via e-post och telefon. Som personuppgiftsansvarig är det Seriemagasinet ansvar att se till att dina uppgifter hanteras på ett korrekt och säkert sätt enligt tillämplig lagstiftning.

Sammanfattning av vår informationshantering

Vi samlar in så lite information som möjligt. Vi behöver veta vad du heter, var du bor och ditt telefonnummer för att kunna skicka varorna hem till dig. Vill du betala via faktura behöver vi även ha ditt personnummer.

När du betalar med kort så krävs det att du uppger ditt kreditkortsnummer. Det går via en säker server hos Sumup som sköter alla våra kortbetalningar.

Sen så måste vi såklart veta vilka produkter du beställer och vi behöver din e-postadress för att kunna kontakta dig med leveransbesked, ändrad information osv.

Här kommer en mer detaljerad beskrivning:

Vilka system hamnar dina uppgifter i när du handlar hos oss?

När du handlar hos oss så går din order igenom flera steg för att vi ska kunna behandla och skicka dina varor till dig.

Vi har även hantering från tredjepartsaktörer för nyhetsbrev och för statistik.

Woocommerce

Vi använder ett system för vår webshop som heter Woocommerce. Det är en databas där våra produkter, våra sidor med text och allt annat (inklusive den här sidan) du ser i webshopen finns samlat. När du lägger en beställning på Seriemagasinet.se så gör du det i Woocommerce.

Din beställning hamnar då i en databas på vår webbserver som enbart vi har tillgång till.

I beställningen finns information om vilka produkter du köpt av oss, hur du betalat (men ingen information om kreditkort) och den adress vi ska skicka varorna till.

Det är från webshopen du får e-postmeddelande om att vi mottagit din order och när vi skickat din order.

Enligt bokföringslagen måste vi spara orderinformationen i 7 år innan den kan raderas.

Kortbetalning, Swish eller faktura

När du kommer till kassan så måste du betala för dina varor. Där kan du välja mellan flera olika betalsätt. Beroende på betalsätt så kommer en extern betalningsfömedlare få information om ditt köp. Vilken data som sparas beror på betalsättet.
Alla kortbetalningar går via Sumup, de lagrar betalinformation om köpet såsom handskakningar och kvittodata. Tänk på att Sumups integritetspolicy gäller för deras kunder, alltså Seriemagasinet, inte dig som bara gör ett köp via en webshop. Vilket innebär att de inte har tillgång till din adress eller liknande. Swish eller faktura går via Seriemagasinet.se.

Dina kundmail

Vi använder Microsoft Office365 för vår mail. När kontaktar oss via kontaktformuläret skickas det ett epostmeddelande till vår kundtjänst. Normalt sett raderar vi inkomna mail senast 2-3 månader efter att vi mottagit dem. Behöver vi spara någon information längre än så lagras den tills ärendet eller konversationen avslutats.

Frakt

För att kunna leverera varorna till dig behöver vi din adress och för avisering behövs även ditt telefonnummer eller e-postadress.
Denna information kommer att användas hos den speditör vi använder oss av för den aktuella ordern för att kunna transportera varorna till dig (oftast DHL).
Informationen kommer därefter att sparas hos speditören för den aktuella ordern för spårbarhet.

Statistik

Vi använder oss av Googles tjänst för “Google Analytics”. Detta är till för att anonymt spåra ungefärlig geografisk region, vilka sidor som används, produkter som köps mm, allt för att kunna förbättra oss som webbutik.
Vi har anonymiserat informationen så den inte kan spåras till ditt IP-nummer, och sparar inte någon personligt identifierbar data. Här kan du läsa mer om Googles privatpolicy och datahantering.

Nyhetsbrev

Vi använder oss av MailChimp för att skicka ut nyhetsbrev.
Om ni vill ha vårt nyhetsbrev ber vi er läsa igenom deras privatpolicy, speciellt sektion 6 och 7 som finns på engelska här.
Vid anmälan behöver ni acceptera inbjudan via ett e-postmeddelande innan ni blir tillagda i listan.

Den information som vi skickar till MailChimps nyhetsbrevslista är förnamn, efternamn och epostadress. Detta använder vi enbart för att personalisera nyhetsbreven och för att skicka ut vårt nyhetsbrev.
Vi skickar bara ut information, nyheter, tävlingar, kampanjer och dylikt i nyhetsbrevet som handlar om oss på Seriemagasinet, aldrig reklam för tredje part.

Ni kan när som helst avregistrera er helt från nyhetsbreven genom att klicka på länken i nyhetsbrevet eller genom att kontakta oss .

Användarkonto

Om ni vill kan ni skapa ett användarkonto hos oss på Seriemagasinet.
Via detta konto kan ni bland annat hålla koll på er orderhistorik.
Vi använder oss inte av er kontoinformation för att kontakta er om det inte är absolut nödvändigt.

Säkerhet

Vi sparar loggar över hackningsförsök och misslyckade inloggningar i vårt system, detta för att förebygga attacker mot vår hemsida och försäkra oss om er datas säkerhet.

Cookies

Vi använder cookies på vår hemsida för att spara köpinformation och statistik.

Cookies är små textfiler som lagras på er dator från webbsidor ni besöker för att komma ihåg information om specifika sidor där de kan underlätta ert besök, till exempel hålla er inloggade eller spara inställningar från ett tidigare besök.

Woocommerce använder cookies för att kunna lagra dina varor i din varukorg. Woocommerce sparar inte någon data som kan användas för att identifiera er och lagrar därför inte några personuppgifter.Vill ni veta vad denna cookie innehåller kan ni läsa mer här.

Vi använder oss av Googles tjänst för “Google Analytics”.
Vi har anonymiserat informationen så den inte kan spåras till ditt IP-nummer. Här kan du läsa mer om Googles privatpolicy och datahantering.
För en djupare analys av Google Analytics cookies kan ni läsa detta dokumentet.

Wordfence är en av våra säkerhetsplugins till sidan. Detta plugin sparar cookies när användare loggar in i systemet.

WordPress i sig använder cookies för att hantera inloggade användare och dess inställningar.

Om du accepterar vår användande av cookies sätts en cookie för att ni inte ska få upp meddelandet igen. Denna är giltig i en dag, därefter måste ni acceptera vår användning av cookies igen.

Stänger man av alla cookies på sidan så kommer sidan inte att fungera, därför även om du nekar användandet av cookies kommer kritiska cookies fortfarande att vara tvungna att användas. Däremot så stoppar vi användningen av tredjepartscookies som tex facebook och instagram.

Information till andra aktörer

Vi lämnar aldrig ifrån oss din information till tredje part (med undantag av det som krävs för betalning, frakt eller nyhetsbrev, se separata sektioner ovan).
Undantag görs om vi av någon anledning är tvingade enligt lag eller domstolsbeslut.

Ta bort din information från vår databas

Den information vi sparar i bokföringssystemet finns bara som underlag för den ekonomiska transaktionen och behålls av legala skäl och kan därför inte raderas.
Ert konto här på Seriemagasinet, er orderhistorik och nyhetsbrevsdata kan raderas om ni så önskar och vi kan ge er information om vilken data vi har sparat.

Har du frågor så är du välkommen att kontakta oss på info@seriemagasinet.se.